captura-de-pantalla-2016-10-08-a-les-13-38-24[CAT]

Barcelona 1994. Sóc la Mar Romero, tinc 24 anys i estic graduada en Periodisme a la Universitat Pompeu Fabra. Treballo a la delegació de Colòmbia de l’Agència EFE a través de la Beca EFE – La Caixa. Prèviament, vaig treballar a la secció de Societat d’EFE a Barcelona. Durant els anys de carrera, vaig exercir el periodisme com a freelance. M’especialitzo en el periodisme polític, local i social. Crec en els formats digitals per explicar una història de la millor manera.

A Barcelona vaig combinar el periodisme d’agència amb el mitjà independent Crític, on vaig treballar durant ben bé un any. Vaig gestionar les xarxes socials d’aquesta revista digital amb formats innovadors, i vaig contribuir als continguts de periodisme en profunditat del portal.

A segon de carrera vaig impulsar el projecte Districte 11 amb companys de classe: periodisme informatiu i interpretatiu sobre els moviments veïnals de Barcelona i els debats socials que aixequen. Arran d’aquest projecte, he col·laborat amb Sentit Crític avaluant les polítiques municipals de la ciutat i amb Time Out per explicar la Barcelona a peu de carrer. L’estiu del 2015 vaig reforçar el meu interès en el periodisme local a través de les pràctiques a l’Independent de Gràcia.

A més, he col·laborat amb BCN Més, una revista independent en format paper, amb tres reportatges d’investigació i retrats de barris. Vaig participar en algunes tertúlies dels Matins de Catalunya Ràdio entre abril i setembre de 2015.

Aposto pel món digital sense oblidar els formats tradicionals, que no crec esgotats. Crec en el periodisme crític, independent i responsable. 

Podeu consultar el meu CV aquí.

 

[ESP]

Barcelona 1994. Soy Mar Romero, tengo 24 años y estoy graduada en Periodismo en la Universidad Pompeu Fabra. Trabajo en la delegación de Colombia de la Agencia EFE a través de la beca EFE – La Caixa. Previamente trabajé en la sección de Sociedad de EFE en Barcelona. Durante los años de carrera ejercí el periodismo como freelance. Me especializo en periodismo político, local y social. Creo en los formatos digitales para explicar una historia de la mejor manera.

 

En Barcelona combiné el periodismo de agencia con el medio independiente Crític, donde trabajé durante casi un año. Gestioné las rede sociales de esta revista digital con formatos innovadores y contribuí a los contenidos de periodismo en profundidad del portal.

En segundo de carrera impulsé el proyecto Districte 11 con compañeros de clase: periodismo informativo e interpretativo sobre los movimientos vecinales de Barcelona y los debates sociales que levantan. A raíz de este proyecto, colaboré con Crític evaluando las políticas municipales de la ciudad y con Time Out para explicar la Barcelona a pie de calle. En verano de 2015 reforcé mi interés en el periodismo local a través de las prácticas en l’Independent de Gràcia.

 

Además he colaborado con BCN Més, una revista independiente en formato papel, con tres reportajes de investigación y retratos de los barrios de la ciudad. Participé en algunas tertulias de los Matins de Catalunya Ràdio entre abril y septiembre de 2015.

Apuesto por el mundo digital sin olvidar los formados tradicionales, que no creo agotados. Creo en el periodismo crítico, independiente y responsable.