captura-de-pantalla-2016-10-08-a-les-13-38-24
Barcelona 1994.
Sóc la Mar Romero, tinc 24 anys i estic graduada en Periodisme a la Universitat Pompeu Fabra. Treballo a la delegació de Colòmbia de l’Agència EFE a través de la Beca EFE – La Caixa. Prèviament, vaig treballar a la secció de Societat d’EFE a Barcelona. Durant els anys de carrera, vaig exercir el periodisme com a freelance. M’especialitzo en el periodisme polític, local i social. Crec en els formats digitals per explicar una història de la millor manera.

A Barcelona vaig combinar el periodisme d’agència amb el mitjà independent Crític, on vaig treballar durant ben bé un any. Vaig gestionar les xarxes socials d’aquesta revista digital amb formats innovadors, i vaig contribuir als continguts de periodisme en profunditat del portal.

A segon de carrera vaig impulsar el projecte Districte 11 amb companys de classe: periodisme informatiu i interpretatiu sobre els moviments veïnals de Barcelona i els debats socials que aixequen. Arran d’aquest projecte, he col·laborat amb Sentit Crític avaluant les polítiques municipals de la ciutat i amb Time Out per explicar la Barcelona a peu de carrer. L’estiu del 2015 vaig reforçar el meu interès en el periodisme local a través de les pràctiques a l’Independent de Gràcia.

A més, he col·laborat amb BCN Més, una revista independent en format paper, amb tres reportatges d’investigació i retrats de barris. Vaig participar en algunes tertúlies dels Matins de Catalunya Ràdio entre abril i setembre de 2015.

Aposto pel món digital sense oblidar els formats tradicionals, que no crec esgotats. Crec en el periodisme crític, independent i responsable. 

Podeu consultar el meu CV aquí.